Covid 19: prej 450 testeve, sot, kemi 11 raste të reja, 3 viktima dhe 95 persona të shëruar

parandalimi covid 19Sipas Ministrisë së Shëndetësisë gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 450 teste dhe 11 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në:
- Shkup 3- Gostivar 1- Kumanovë 1- Tetovë 1- Gjevgjeli 1- Kriva Pallanka 1 – Berovë 1- Vinicë 1 – Delcevë 1.
Kanë ndërruar jetë 3 pacientë, 1 pacient nga Gostivari (51 ), 1 pacient nga Prilepi (65) dhe 1 nga Vinica (78).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 95 pacientë të rikuperuar në – Shkup 44 – Shtip 16-Sveti Nikolle 11-Kavadarci 4 – Prilep 3 – Vinicë 3 – Veles 2 – Gostivar 2 – Strumica 2 – Kocani 2Makedonski Brod 2 – Gjevgjeli 1 – Probishtip 1 – Kërçovë 4- Negotinë 1.
Deri më tani, janë kryer gjithsej 148269 teste të Covid-19 në vend.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 14341, numri i pacientëve të rikuperuar është 11157, numri i atyre që humbën jetën është 603, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 2581.

Kujdes!

Kujdes nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, njerëzit e papërgjegjshëm,  të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase, që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore.

Besoni vetëm institucioneve përgjegjëse dhe jo individëve!

Respektoni masat për parandalimin e këtij infeksioni, Ju lutemi mbani detyrimisht maskë në ambiente të mbyllura dhe aty ku nuk ruhet dot distanca, kujdesuni për higjienën personale, ruani distancimin fizik, dezinfektoni objektet qe prekni, mbroni veten dhe njëkohësisht të afërmit tuaj.

– Mbani duart të pastra dhe mos e prekni fytyrën
– Ruani distancën në ambientet publike.
– Kudo kur kjo nuk është e mundur, vendosni maskë apo barrierë mbrojtëse.
– Shmangni grumbullimet me shumë njerëz pasi është rrezik për përhapjen e infektimit nga Covid19.
– Kur dyshoni se jeni të prekur duhet të qëndroni të izoluar dhe telefononi në numrin e Urgjencës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>