Covid 19: prej 4920 testeve, kemi 1394 raste të reja, 45 viktima dhe 479 persona të shëruar

E shtuneGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 4920 teste dhe u regjistruan 1394 raste të reja të Covid-19 edhe ate  në:
 • Shkup – 592(territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Kumanovë – 104(me 109.228 banorë)
 • Manastir – 101(me 91.983 banorë)
 • Prilep – 63(me 75.132 banorë)
 • Veles –60(me  54.384 banorë)
 • Kavadarci – 50(me 38.741 banorë)
 • Ohër- 39(51.591 banorë)
 • Tetovë – 38 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Shtip – 37(me 43.625 banorë)
 • Gostivar – 35(111.252 banorë)
 • Strumica – 31(me 57.175 banorë)
 • Kërçovë – 30(me 56.937 banorë)
 • Koçani –24(me 37.758 banorë)
 • Negotinë – 21(me  19.327 banorë)
 • Sveti Nikollë – 19(me 17.683 banorë)
 • Resnjë –19(me 16.313 banorë)
 • Gjevgjeli – 18(me 22.706 banorë)
 • Strugë – 17(me 65.801 banorë)
 • Radovish – 14(me 29.100 banorë)
 • Berovë – 14(me 12.813 banorë)
 • Vinicë – 11(me 19.391 banorë)
 • Delçevë –11(me 17.713 banorë)
 • Kriva Pallanka – 10(me  20.820 banorë)
 • Vallandovë – 8(me  11.773 banorë)
 • Bogdanci– 6(me 8.178 banorë)
 • Demir Kapi – 5(me  4.039 banorë)
 • Makedonski Brod – 4(me  6.166 banorë)
 • Dibër – 3(me 20.863 banorë)
 • Probishtip – 2(me 15.085 banorë)
 • Kratovë – 2(me 9.376 banorë)
 • Pehçevë – 2(me 5.517 banorë)
 • Demir Hisar –1(me 8.177 banorë)
 • Krushevë – 1(me 9.418 banorë)
 • Makedonska Kamenica – 1(me  7.524 banorë)
 • Dojran– 1(me 3.324 banorë)

Janë raportuar gjithsej 45 raste të vdekjes: 15 nga Shkupi (95, 88, 88, 87, 84, 84, 83, 76, 74, 74, 72, 69, 69, 60 dhe 50), – 4 nga Prilepi (82, 71, 56, 54) – nga 3 nga Tetova (80, 75, 74) dhe Gostivari (80, 74, 66), – nga 2 nga Manastiri (79 dhe 71), Kumanova (76 dhe 67), Strumica (74 dhe 66), Koçani (68 dhe 63) dhe Kërçovë (71 dhe 61) – nga 1 të vdekur nga Kavadarci (65), Shtipi (50), Gjevgjelia (65), Veles (83), Resnjë (70), Radovish (65), Vinica (70), Valandova (60), Demir Kapia (72) dhe Demir Hisari (66).

Janë regjistruar 761 pacientë të rikuperuar në: -Shkup 245-Prilep 35-Kavadarci 27-Kumanovë dhe Veles nga 21 -Manastir dhe Sveti Nikola nga 15-Gostivar, Strumica dhe Gjevgjelia nga 12-Koçani 11-Negotina 10-Tetova 9-Berova, Valandova dhe Bogdanci nga 6-Probishtip 4-Kërçovë 3-Makedonski Brod 2-Shtip, Resnjë, Radovish, Vinicë, Krushevë, Kratovë dhe Pehçevë nga 1.

Deri më tani, janë kryer gjithsej 638.327 teste të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuar me COVID-19  që nga fillimi i epidemisë është 134.134, numri i pacientëve të rikuperuar është 108.676, numri i vdekjeve është 3.905 dhe numri i rasteve aktive është 21.553. 
MaskaKujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>