Covid 19: prej 529 testeve, kemi 63 raste të reja, 13 viktima dhe 176 persona të shëruar

E heneGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 529  teste dhe 63 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 • Shkup – 42 (territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Kumanovë – 3 (me 109.228 banorë)
 • Prilep – 2 (me 75.132 banorë)
 • Strumica – 2 (me 57.175 banorë)
 • Veles –2 (me  54.384 banorë)
 • Probishtip – 2 (me 15.085 banorë)
 • Tetovë – 2 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Gostivar – 1 (111.252 banorë)
 • Negotinë – 1 (me  19.327 banorë)
 • Kavadarci – 1 (me 38.741 banorë)
 • Shtip – 1 (me 43.625 banorë)
 • Manastir – 1 (me 91.983 banorë)
 • Vinicë – 1 (me 19.391 banorë)
 • Krushevë – 1 (me 9.418 banorë)
 • Ohër- 1 (51.591 banorë)

(Vërejtje: Numri i banorëve është numri zyrtar i banorëve të regjistruar, por ajo realisht duhet të ketë rënie, për shkak të shpërnguljeve (kryesisht nga Maqedonia lindore) në Shkup dhe jashtë shtetit.) 

Kanë ndërruar jetë 13 pacientë, pesë pacientë nga Shkupi (69, 72, 77, 66 dhe 66 vjeç), dy nga Velesi (66 dhe 80 vjeç), tre nga Struga (74, 87 dhe 73 vjeç), një pacientë nga Kratova (52 vjeç), një nga Krusheva (79 vjeç) dhe një nga Demir Kapija (62 vjeç).

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 176 pacientë të rikuperuar nga: -Shkup 101-Shtip 7-Manastir 4-Ohër 22-Kavadarci 9-Strugë 4
-Koçani 4-Negotinë 5-Dibër 7-Kriva Pallankë 3-Resnje 2-Radovish 1
-Berovë 3-Probishtip 2-Demir Kapi 2
Deri më tani, janë kryer gjithsej 432.241 teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara që nga fillimi i pandemisë është 88.992, numri i pacientëve të rikuperuar është 73.777, numri i vdekjeve është 2.715 dhe numri i rasteve aktive është 12.500.
kontaktetKujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionar”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>