Covid 19: prej 5844 testeve, kemi 870 raste të reja dhe numër të lartë të viktimave 37 dhe 661 persona të shëruar – rastet aktive: Shkupi 5523, Tetova 1976, Gostivari 1199, Kumanova 898, Strumica 667, Kërçova 601, Struga 534, Ohri 451, Manastiri 258, Dibra 237…

E mrarte

Qeveria miratoi propozimin e Komisionit për Sëmundjeve Ngjitëse dhe vendosi që në fillim të vitit shkollor 2021/2022 në shkollat e mesme të Tetovës dhe Gostivarit në një kohëzgjatje prej 14 ditësh mësimi të mbahet në distancë, ndërsa në shkollat e mesme në Kërçovë dhe Strugë, në një kohëzgjatje prej 7 ditësh. Pas mbarimit të kësaj periudhe do të analizohet prapë situata epidemiologjike dhe do të merren masa të reja.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 5844 teste dhe 870 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:

 • Shkup – 368(territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Tetovë – 78(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Kumanovë – 53(me 109.228 banorë)
 • Gostivar – 53(111.252 banorë)
 • Kërçovë – 40(me 56.937 banorë)
 • Strumica – 39(me 57.175 banorë)
 • Prilep – 29(me 75.132 banorë)
 • Ohër- 28(51.591 banorë)
 • Kavadarci – 22(me 38.741 banorë)
 • Strugë – 20(me 65.801 banorë)
 • Manastir – 15(me 91.983 banorë)
 • Dibër – 15(me 20.863 banorë)
 • Resnje – 13(me 16.313 banorë)
 • Sveti Nikollë – 12(me 17.683 banorë)
 • Veles –11(me  54.384 banorë)
 • Radovish – 11(me 29.100 banorë)
 • Kavadarci – 21 (me 38.741 banorë)
 • Delçevë –8(me 17.713 banorë)
 • Negotinë – 7(me  19.327 banorë)
 • Shtip – 14 (me 43.625 banorë)
 • Kratovë – 5(me 9.376 banorë)
 • Gjevgjeli – 5(me 22.706 banorë)
 • Vallandovë – 5(me  11.773 banorë)
 • Koçani – 5(me 37.758 banorë)
 • Kriva Pallanka – 4(me  20.820 banorë)…
 • Probishtip – 3(me 15.085 banorë)…
 • Makedonski Brod – 2(me  6.166 banorë)
 • Bogdanci– 2 (me 8.178 banorë)…

Kanë ndërruar jetë 37 persona:  10 persona të vdekur nga Shkupi (78, 73, 71, 69, 69, 67, 61, 56, 48, 42 vjeç), 8 persona të vdekur nga Tetova (85, 83, 80, 78, 74, 63, 62, 53 vjeç ), Nga 4 personave të vdekur nga Kumanova (85, 69, 57, 22 vjeç) dhe Struga (69, 64, 63, 61 vjet), 3 të vdekur nga Gostivari (81, 66, 58 vjeç), 2 të vdekur nga Koçani (78, 63 vjeç), dhe nga një person i vdekur nga Prilepi (62 vjeç), Velesi (35 vjeç), Kavadarci (61 vjeç), Strumica (79 vjeç), Kërçova (57 vjeç) dhe Dibra (75 vjeç).

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 661 pacientë të rikuperuar.

Deri më tani, janë kryer gjithsej 1.158.171 teste të Covid-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID që nga fillimi i epidemisë është 176.494, numri i pacientëve të shëruar është 156.307, numri i vdekjeve është 5.938 dhe numri i rasteve aktive është 14.249.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>