Covid 19: prej 5865 testeve, kemi 722 raste të reja, 26 viktima dhe 574 persona të shëruar – rastet aktive: Shkupi 6025, Tetova 1913, Gostivari 1107, Kumanova 946, Strumica 690, Kërçova 612, Struga 582, Ohri 510, Manastiri 274, Dibra 239…

E premteMinistria e Shëndetësisë njofton se gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 5865 teste dhe 722 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:

 • Shkup – 3302 25(territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Tetovë – 51 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Kumanovë – 46 (me 109.228 banorë)
 • Strumica – 42 (me 57.175 banorë)
 • Gostivar – 39 (111.252 banorë)
 • Ohër- 24 (51.591 banorë)
 • Kërçovë – 21 (me 56.937 banorë)
 • Shtip – 21 (me 43.625 banorë)
 • Veles –21 (me  54.384 banorë)
 • Kavadarci – 19 (me 38.741 banorë)
 • Strugë – 18 (me 65.801 banorë)
 • Manastir – 18 (me 91.983 banorë)
 • Sveti Nikollë – 18 (me 17.683 banorë)
 • Prilep – 16 (me 75.132 banorë)
 • Koçani – 13 (me 37.758 banorë)
 • Dibër – 7 (me 20.863 banorë)
 • Delçevë –6 (me 17.713 banorë)
 • Radovish – 6 (me 29.100 banorë)
 • Gjevgjeli – 4 (me 22.706 banorë)
 • Negotinë – 4 (me  19.327 banorë)
 • Kriva Pallanka – 4 (me  20.820 banorë)
 • Resnje – 3 (me 16.313 banorë)
 • Probishtip – 3 (me 15.085 banorë)
 • Bogdanci– 2 (me 8.178 banorë)
 • Vallandovë – 2 (me  11.773 banorë)
 • Makedonski Brod – 1 (me  6.166 banorë)
 • Kratovë – 1 (me 9.376 banorë)…

 

Kanë ndërruar jetë 26 persona:  6 persona të vdekur nga Shkupi (77, 63, 58, 57, 52, 47 vjeç), 5 persona të vdekur nga Tetova (74, 73, 73, 68, 67 dhe 62 vjeç), 3 persona të vdekur nga Gostivari (82.55 dhe 52) dhe Kumanova (84.71 dhe 65), nga 2 persona të vdekur nga Kërçova (78 dhe 68) dhe Struga (76 dhe 45) dhe nga një person i vdekur nga Kriva Palanka (23), Strumica (73), Shtipi (67g), Ohri ( 84) dhe Prilepi (83 vjeç).

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 574  pacientë të rikuperuar.

Deri më tani, janë kryer gjithsej 1.175.766 teste të Covid-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID që nga fillimi i epidemisë është 178.879, numri i pacientëve të shëruar është 157.868, numri i vdekjeve është 6.013 dhe numri i rasteve aktive është 14.998.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>