Covid 19: prej 6425 testeve, kemi 682 raste të reja, 32 viktima dhe 1031 persona të shëruar – rastet aktive: Shkupi 6198, Tetova 1437, Gostivari 912, Kumanova 882, Strumica 642, Kërçova 574, Struga 597, Ohri 518, Manastiri 289, Dibra 233…

E marteMinistria e Shëndetësisë njofton se gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 6425 teste dhe 682 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:

 • Shkup – 317 (territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Kumanovë – 51 (me 109.228 banorë)
 • Tetovë – 49 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Manastir – 31 (me 91.983 banorë)
 • Kërçovë – 30 (me 56.937 banorë)
 • Kavadarci – 22 (me 38.741 banorë)
 • Gostivar – 19 (111.252 banorë)
 • Strumica – 18 (me 57.175 banorë)
 • Resnje – 15 (me 16.313 banorë)
 • Prilep – 13 (me 75.132 banorë)
 • Strugë – 11 (me 65.801 banorë)
 • Ohër- 11 (51.591 banorë)
 • Delçevë –10 (me 17.713 banorë)
 • Probishtip – 8 (me 15.085 banorë)
 • Vallandovë – 8 (me  11.773 banorë)
 • Kratovë – 7 (me 9.376 banorë)
 • Radovish – 7 (me 29.100 banorë)
 • Kriva Pallanka – 7 (me  20.820 banorë)
 • Shtip – 6 (me 43.625 banorë)
 • Dibër – 6 (me 20.863 banorë)
 • Veles –5 (me  54.384 banorë)
 • Sveti Nikollë – 5 me 17.683 banorë)
 • Negotinë – 5 (me  19.327 banorë)
 • Berovë – 5 (me 12.813 banorë)
 • Koçani – 4 (me 37.758 banorë)
 • Gjevgjeli – 4 (me 22.706 banorë)
 • Vinicë – 2 (me 19.391 banorë)
 • Demir Hisar – 2 (me 8.177 banorë)
 • Makedonska Kamenica – 1(me  7.524 banorë)
 • Bogdanci– 1 (me 8.178 banorë)
 • Pehçevë – 1 (me 5.517 banorë)

Kanë ndërruar jetë 32 persona:  9 persona të vdekur nga Shkupi (88, 78, 71, 69, 68, 66, 61, 53 dhe 42 vjeç), 4 të vdekur nga Kumanova (84, 70, 63, 58 vjeç), nga 3 të vdekur nga Gostivari (71, 71 dhe 41 vjeç ) dhe Tetova (88, 82 dhe 82 vjeç), nga 2 persona të vdekur nga Velesi (80 dhe 72 vjeç), Sveti Nikolla (73 dhe 53 vjeç) dhe Shtipi (56 dhe 33 vjeç) dhe nga një person të vdekur nga Kërçova (75 vjeç) , Ohri (62 vjeç), Struga (80 vjeç), Dibra (83 vjeç), Strumica (70 vjeç), Prilepi (65 vjeç) dhe Makedonski Brodi (61 vjeç).

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 1031 pacientë të rikuperuar.

Deri më tani, janë kryer gjithsej 1.197.339 teste të Covid-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID që nga fillimi i epidemisë është 180.919, numri i pacientëve të shëruar është 160.396, numri i vdekjeve është 6.129 dhe numri i rasteve aktive është 14.394.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>