Covid 19: prej 764 testeve, kemi 100 raste të reja, 11 viktima dhe 551 persona të shëruar

E premteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 764 teste dhe 100 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 
 • Shkup – 47(territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Dibër – 12(me 20.863 banorë)
 • Strugë – 11 (me 65.801 banorë)
 • Tetovë – 10(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Kavadarci – 8(me 38.741 banorë)
 • Ohër- 4(51.591 banorë)
 • Prilep – 4(me 75.132 banorë)
 • Gostivar – 3(111.252 banorë)
 • Kumanovë – 3(me 109.228 banorë)
 • Veles –3(me  54.384 banorë)
 • Koçani – 2(me 37.758 banorë)
 • Radovish – 1(me 29.100 banorë)
 • Shtip – 1(me 43.625 banorë)
 • Kërçovë – 1(me 56.937 banorë)
 • Kriva Pallanka – 1(me  20.820 banorë)
Kanë ndërruar jetë 11 pacientë, tre pacientë nga Shkupi (67, 72 dhe 67), një nga Tetova (68), një nga Gostivari (78), një nga Kriva Pallanka (84), një pacientë nga Koçani (41), një nga Demir Hisari (72), një nga Makedonski Brodi (78) dhe dy pacientë nga Dellçeva (80 dhe 60).
 
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 551 pacientë të rikuperuar nga:-Shkup 314-Kumanovë 10-Shtip 14-Prilep 27-Tetovë 16-Strugë 8-Veles 16-Manastir 26-Ohër 16-Kavadar 13-Gostivar 13-Gjevgjeli 12-Strumicë 12-Kriva Pallankë 3-Krushevë 11-Koçanë 9-Probishtip 1-Demir Hisar 2-Makedonski Brod 2-Pehçevë 3-Berovë 3-Valandovë 3-Dellçevë 1-Sveti Nikolë 1-Kërçovë 5-Resnje 7-Negotinë 3.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 411.804 testeve të Covid-19 .Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara që nga fillimi i pandemisë është 85,594, numri i pacientëve të rikuperuar është 66,760, numri i vdekjeve është 2592 dhe numri i rasteve aktive është 16242.
mbajtja e maskesKujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionar”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>