Covid 19: sot 89 raste të reja, 7 të vdekur dhe 17 persona të shëruar

Ministria e ShendetesiseMinistria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit janë realizuar 727 teste dhe kemi të regjistruar 89 raste të reja të covid-19 edhe atë në Shkup 35, në Shtip 27, në Kumanovë 12, në Tetovë 7, në Koçani 4 , në Gostivar 1, në Prilep 1, Strumicë 1  dhe në Sveti Nikolle 1.

Gjatë 24 orëve u regjistruan 7 viktima, një prej tyre në klinikën për sëmundje infektive dhe gjendje febrile ndërroi jetë 1 pacient nga Tetova (54 vjeç), ndërsa 6 pacientët e tjerë: 2 prej tyre nga Shkupi të moshës 80 dhe 83 vjeç, 2 nga Kumanova të moshës 63 dhe 73 vjeç, 1 nga Struga (44 vjeç) dhe 1 nga Tetova (65 vjeç), të gjithë këta ndëruan jetë në Spitalin “8 Shtatori” në Shkup.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 17 pacientë të rikuperuar: – Prilep 12 – Veles 3 dhe Shkup 2.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 2315, numri i pacientëve të rikuperuar është 1569, numri i të ndjerëve është 140 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 606.

Në territorin e Tetovës, gjatë 24 orëve të shkuara u regjistruan 7 raste të reja, 2 viktima dhe nuk kemi asnjë të shëruar, numri i pacientëve aktiv me covid-19 është 83.

Ja edhe renditja e qyteteve me  rastet më të larta aktive :
• Shkup – 876, aktiv 298

• Tetovë – 217, aktive 83

• Prilep -212, aktiv 30

• Velesi – 130, aktiv 27

• Kumanova – 467, aktive 55

• Shtip-103, aktiv 68

• Struga – 84, aktive 13

• Ohër-23, aktiv 6

• Manastir –28, aktiv 3

• Gostivar-27, aktiv 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>