Pesë protestuesit për tragjedinë në Tetovë, dënohen me kusht nga 1 vjet

Gjykimi-5-protestuesit

Pesë protestuesit, të cilët më 17 Shtator morën pjesë në protestat e dhunshme pas zjarrit në Spitalin mobil në Tetovë, janë dënuar me dënime me kusht prej një viti, nëse sërish e përsërisin veprën në tri vitet e ardhshme.

Blerim Ahmedit (31) nga fsh. Tuhinë të Kërçovës, Naser Beluli (52) nga Reçica e Vogël, Xhemal Sadiki nga Veshalla e Tetovës, Veton Aliti (33) dhe Arjan Sherifi (30) të dy nga Tetova, ishin në gjykim në Gjykatën Themelore të Tetovës për veprën e kryer penale “Sulm ndaj personit zyrtar gjatë protestave”.

“Të akuzuarit kanë pranuar fajin, kurse Gjykata ka konstatuar dënimin me burg prej një viti, nëse sërish e përsërisin veprën në tri vitet e ardhshme. Njëkohësisht, gjykata ka tërhequr masën e paraburgimit” – ka deklaruar Besnik Asani – avokati i të akuzuarit të parë Blerim Ahmedi.

KlanMacedonia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>