Gruevski në Bruksel, kërkon “eliminim të rreziqeve të brendshme dhe të jashtme” për Maqedoninë

gruevski-ne-bruksel-Ish-kryeministri maqedonas, kryetari i VMRO-DPMNE-së Nikolla Gruevski, sot e ka vazhduar vizitën dyditore të punës në Bruksel, ku paradite ka realizuar numër të madh të takimeve me përfaqësues të lartë të Bashkimit Evropian nga të cilët më e rëndësishme është ajo në Komisionin Evropian me komisar për negociata për zgjerim Johanes Han.
Siç njofton korresponenti i MIA-s nga Brukseli, sipas informacionit nga takimi i Gruevskit dhe Hanit, ata dy kanë pasur bisedë të hapur, në të cilën sipas Gruevskit i kanë prekur të gjitha temat që e prekin Republikën e Maqedonisë.

Në deklaratën për MIA-n, lideri i VMRO-DPMNE-së, theksoi se konstatim i përbashkët i tij dhe Hanit, por edhe në bisedat me bashkëbiseduesit tjerë të sotëm si eurodeputeti Dejvid Mekalister, Ivo vajgël, Pol Rubing dhe Anxhelika Nibler është se Maqedonisë i nevojitet eliminim i rreziqeve të jashtme dhe të brendshme.

Pasdite, sipas të planfikuarës Gruevski duhet të takohet me Zhozef Doll, kryetar i Partisë Popullore Evropian, si dhe me përfaqësues tjerë të lartë dhe diplomatë të BE-së. (ina)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>