Kirby: SHBA-të mbështetin tentimet për zgjidhjen e çështjes së emrit të Maqedonisë

john-kirby-usaZëdhënësi i Departamentit të Shtetit të SHBA-ve, John Kirby, ka deklaruar se SHBA-të e mbështetin Maqedoninë dhe Greqinë në tentimet për të zgjidhur çështjen e emrit, në kuadër të Kombeve të Bashkuara.

Ai nuk është përgjigjur për mundësinë e ndikimit të porosisë së internetit, ku një këshillëtarë i Hillary Clinton-it, e ka përdorur akronimin IRJM për Maqedoninë.

Përndryshe, në dokumentet e publikuara nga ëikileaks, John Podesta, ish-këshillëtar i presidentëve Bill Clinton dhe Barack Obama, shef i tanishëm i shtabit zgjedhor të Hillary Clinton-it, e përdor shkurtesën IRJM për Maqedoninë. Podesta ka prejardhje greke, nga degëzimi familjar i nënës së tij. (ina)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>