Komuna e Tetovës ka shkarkuar drejtoreshën e gjimnazit Teuta Llallën

gjimnazi-tetoveMe kërkesë të këshillit të shkollës, Komuna e Tetovës shkarkoi drejtoren e gjimnazit “Kirill Pejçinoviq”, Teuta Llallën, shkruan Alsat.

Vendimi për shkarkimin vjen pas revizionit të brendshëm, i cili ka konstatuar disa shkelje. Ndërkohë Komuna ka iniciuar edhe padi ndaj Teuta Llallës.

“Revizioni i brendshëm komunal ka konstatuar shkelje brenda institucionit, Gjimnazit “Kiril Pejçinoviq”, andaj dhe të njëjtin e kemi dorëzuar si raport edhe tek këshilli i gjimnazit dhe në bazë të këtij raporti dhe shkeljeve që e kanë shqyrtuar, i kanë propozuar kryetarit të komunës  shkarkimin e drejtoreshës së Gjimnazit”, u shpreh Nazmi Dauti, udhëheqës i sektorit për arsim në komunën e Tetovës.

Raporti të cilin e siguroi Alsat, vërteton shkelje në tetë pika: realizimi i disa punimeve ndërtimore pa pasur kontratë valide me firmën, pa formuar komision mbikëqyrës për realizimin e punëve ndërtimore dhe mungesë të dokumentacionit të duhur për realizimin e këtyre punimeve ndërtimore.

Drejtorja e shkarkuar Teuta Llalla e ka quajtur revizionin selektiv duke paralajmëruar edhe ankesë.

“…përfshin periudhën vetëm gjer sa unë jam drejtoreshë dhe një hapësirë e madhe kohore nuk është mbuluar nga revizioni dhe kam dyshimet e mia se ky është revizion selektiv. Pikërisht për këtë, unë në konsultim me ligjin, konstatoj se nga ana e kryetarit të komunës janë bërë veprime të përshpejtuara dhe unë do ndjek hapat ligjore kundrejt kësaj çështjeje”, tha Teuta Lllalla, drejtoreshë në largim e Gjimnazit të Tetovës.

Alsat mëson se revizioni i brendshëm komunal është duke vepruar edhe në disa shkolla të tjera fillore dhe të mesme.

alsat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>