Konferencë në Vjenë: Pjesëmarrja e publikut në krijimin e politikave të Ballkani Perëndimor

ish ura e guritPjesëmarrja e Publikut në krijimin e politikave të vendeve të Ballkanit Perëndimor është tema e konferencës çka mbahet nga sot në Vjenë, në të cilën marrin pjesë udhëheqësit të fushës nga ministritë e drejtësisë, ministritë për administratë dhe ndërmarrjeve publike dhe ministrit për integrime evropiane të vendeve të rajonit, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Konferencën e organizon Këshilli rajonal për bashkëpunim së bashku e Shkollën Rajonale për administratë publike dhe Qendra për kërkime të administratës publike nga Austria.

Qëllimi i konferencës është rritja vetëdijes të vendeve nga Ballkani Perëndimor për rritjen e standardit për kyçjen e mendimit të publikut gjatë krijimit të politikave çka i zbaton qeveria dhe ministrit e tyre.

Sipas hulumtimeve të mendimit të publikut çka e ka bërë Këshilli rajonal për bashkëpunim gjatë secilit vit, barometri i Ballkanit, vetëm tetë për qind e qytetarëve në vendet e rajonit kanë marr pjesë në protesta, pesë për qind haptazi i kanë komentuar vendimet e qeverisë nëpër rrjetet sociale, ndërsa tre për qind kanë marr pjesë në debat publik. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>