Kush është Miodrag “Daka” Davidoviç tani pronari i “Shik Jellak” Tetovë

Daka Davidović (cropped).jpgMiodrag “Daka” Davidoviç (Nikshiç, 1957) është një sipërmarrës malazez, politikan, filantrop, bamirës i Kishës Ortodokse Serbe dhe një përfaqësues i shquar i serbëve nga Mali i Zi.

 

Davidović punoi për 12 vjet si ekonomist dhe menaxher financiar në Fabrikën e hekurit “Boris Kidrič” në Nikshiç. Në vitet 1990, ai ishte Shefi i Qendrës së Sigurisë Nikshiq dhe Ministër i Tregtisë në Qeverinë e Rajonit Autonom Serb të Hercegovinës (Rajoni Autonom Serb i Hercegovinës ishte një rajon autonom serb i formuar në Republikën Socialiste të  Bosnjës dhe Hercegovinës, në ish Republikën Socialiste Federative të Jugosllavisë. Në 1991, ajo u shpall me vendimin e Kuvendit të Asociacionit të Komunave me shumicë serbe të Hercegovinës Lindore. Më vonë ky rajon u përfshi në Republikën Srpska).

Pas përfundimit të luftës, Davidoviç themeloi kompaninë „Neksan“ në 1992 dhe është i angazhuar në aktivitete sipërmarrëse, tregti me produkte të naftës dhe prodhim të pijeve alkoolike. [4] [5] Davidović dhe kompania e tij drejtuan fabrikën e hekurit Nikšić në dy raste. [6]

 

Ai është themeluesi i manastirit të Shën Savës në Golija, [7] si dhe donatori dhe themeluesi i një numri kishash dhe manastiresh në Mal të Zi, Republika Srpska dhe Serbi. [8] Bashkëfinancuesi është një muze përkujtimor në Stari Brod kushtuar viktimave të masakrave në Stari Brod dhe Millosheviq. [9] [10]

 

Davidović është themeluesi dhe presidenti i partisë konservatore politike Narodni pokret. [11]

 

Ai ishte kandidat për kryetar të Nikshiqit. [12] Me partinë e tij, Lëvizja Popullore garoi përsëri në zgjedhjet lokale në Nikshiq në 2021. Lëvizja Popullore fitoi një vend dhe Davidoviç u zgjodh këshilltar në Asamblenë Komunale të Nikshiqit. [13]

 

Daka Davidović është mbajtës i Medaljes së Meritës për Popullin, [14] Urdhri i Shën Savës, Urdhri i Mbretit të Shenjtë Milutin [15] dhe dekorime të tjera të larta të Kishës Ortodokse Serbe. [16] Ai është i vetmi njeri i gjallë që është mbajtës i 3 njoftimeve të Kishës Ortodokse Serbe.

 

Momir Bulatović dhe Davidović ishin kumbarë.

 

 

https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D0%BA%D0%B0_%D0%94%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B

 

 

Lexo edhe kete:

Nikolloski-VMRO-DPMNE: Kam marrë kërcënime për të mos publikuar aferën për “Shik Jellak” dhe Davidoviç – Daka

 

 

 

Nënkryetari i VMRO-DPMNE-së, Aleksandar Nikolloski gjatë vizitës së tij në Jegunovce, në lidhje me aferën prej 200 milion eurosh që ai ia zbuloi publikut për “Shik Jelak” dhe biznesmenin Miodrag Davidovic – Dhaka, tha se krimi mbretëron në Maqedoni dhe se ai mori kërcënim për të mos zbuluar skandalin, i cili tani shihet si një krim me vlerë 200 milion euro i kryer nga zyrtarët e LSDM dhe BDI.

“Nëse shikoj nga një perspektivë personale, kënaqësia është e madhe sepse është e vërtetë që ai ishte i pari që doli në publik për atë që do të ndodhë në Tetovë dhe çfarë krimi po përgatitet, por u mohua atëherë, dhe tani ne shohim se konfirmohet e njëjta gjë “, tha Nikollovski.

Ai theksoi në përgjigje se nëse shikojmë thelbin është një fakt që krimi mbretëron në Maqedoni, si dhe se idealet dhe idetë ndalen aty ku fillojnë paratë, dhe ne me ndershmëri e dëgjojmë BDI-në duke thënë se çfarë mendojnë ata për serbët, çfarë ata mendojnë për ngjarjet në Kosovë, por kur një biznesmen ekstrem vjen në Maqedoni me një thes me para për Teuta Arifin dhe Këshillin e Tetovës, gjithçka mbaron dhe pastaj ata fillojnë të korruptojnë, por e njëjta gjë vlen për LSDM dhe Zoran Zaev.

“Nga njëra anë, goja e Zoran Zaev është e mbushur me interesa gjeostrategjike të Maqedonisë, të cilën ne si VMRO-DPMNE e mbështesim fuqimisht, por nga ana tjetër, një nga ekstremistët më të mëdhenj në Ballkan që përdor paratë e zeza për të financuar ekstremizmin i jepet një afarizëm 200 milion euro ”, tha Nikolloski.

Nikolloski theksoi se kur ai njoftoi skandalin, bëhej fjalë për para të zeza nga ndërmarrjet në Panama, kështu që ata e kuptuan se ata ishin nxjerrë të pastër dhe nuk kishte asnjë pikë fshehjeje dhe kjo ishte arsyeja pse ata kaluan nëpër kompaninë e Daka në Malin e Zi.

“Për herë të parë do t’i tregoj publikut se kam marrë kërcënime për të mos publikuar skandalin dhe aferën sepse ata ishin njerëz të fuqishëm, por unë do të them se kërcënimet nuk kalojnë dhe unë do të vazhdoj të botoj çështje kriminale sa herë që di për ta . “thotë Nikolloski.

telegrami

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>