Manojllovski: Gjuha ime është shqipja, e mësova nga prindërit

branko-manojlovskiNjë nga kandidatët e njësisë së 6-të zgjedhore nga rradhët e BDI-së është dhe Branko Manojlovski, shqiptarë ortodoks nga Reka e epërme e Gostivarit.

Gjuha ime është shqipja e kam mësuar prej nënës e prej babës, thotë në promovimin e videos së tij kandidati për deputet Manojlovski.

Branko Manojlovski u lind më 19 gusht të vitit 1941 në fshatin Kiçinicë të Rekës së epërme. Ai është deklarua publikisht përmes medias dhe rrjeteve sociale se është shqiptarë ortodoks dhe jo maqedonas.

Prindërit e tij janë quajtur Zafira dhe Manojl. Shkollën 4-vjeçare e ka kryer në Belqicë, kurse atë 8-vjeçare në Gostivar. Mësimet e shkollës së mesme i ndoqi në Tetovë kurse studimet në Zagreb në vitin 1967. Në vitin 1969 Branko Manojlovski vendos të shpërngulet nga vendlindja duke udhëtar drejt Çikagos së Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ku dhe aktualisht është duke jetuar familja e tij. Tanimë në pension, pjesën më të madhe të vitit e kalon në vendlindje. (ina)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>