Maqedoni – Amnistohen pesë deputetë për ngjarjet e 27 prillit. “Kumanovasit” në burgje të rënda

dhuna-ne-maqedoni-kuvendKryetari i Gjykatës Penale Ivan Xholev, mbrëmë për TV24 tha se janë amnistuar 12 persona të akuzuar për dhunën e 27 prillit në Kuvend, midis tyre dhe 5 deputetë.

Deputetët e liruar nga akuza janë Kërsto Mukoski, Sasho Vasilevski, Ljupço Dimovski dhe Ljuben Arnaudov.

Të punësuarit në kabinetin e ish-kryetarit të Kuvendit, Elena Bozhinovska dhe Ivan Cvetanovski, i akuzuari Zaharije Simovski, vëllezërit Stefan dhe Mihaill Mlladenovski, Mitre Pitropovski, Ilija Sllavevski, Johan Tarçullovski, janë personat që janë falur nga amnistia, sipas Ivan Xholevit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>