Maqedoni, publikohen çmimet e reja të derivateve të naftës

naftaKomisioni Rregullator për Energji dhe Shërbime të Ujit në Republikën e Maqedonisë Veriore ka miratuar vendim me të cilin çmimet me pakicë të derivateve të naftës rriten mesatarisht për 0,88% krahasuar me vendimin e datës 4.05.2022.

Çmimet me pakicë të benzinës EUROSUPER BS-95 dhe EUROSUPER BS-98 rriten për 2,00 denarë/litër, ndërsa çmimi me pakicë i benzinës EURODIZEL (DE V) ulet për 0,50 denarë/litër.

Çmimi me pakicë i vajit ekstra të lehtë shtëpiake (EL-1) nuk ndryshon.

Çmimi me pakicë i mazutit M-1 NS rritet për 0,261 den/kg dhe tani do të arrijë në 53,848 den/kg.

Nga data 10.5.2022 nga ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

Motor benzin EUROSUPER BS – 95 90.50 (dena/litër)

Motor benzin EUROSUPER BS – 98 92,50 (denarë / litër)

Naftë EURODIESEL BS (DE V) 89.50 (dena/litër)

Vaj për djegie Extra light 1 (EL-1) 87.50 (den/litër)

Naftë M-1 NS 53,848 (denarë / kg)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>