Nga mesnata çmime të reja të derivateve të naftës

karburantetKomisioni Rregullator për Energjetikë solli vendimin, me të cilin bëhet rritja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës, mesatarisht 2,09% në raport me vendimin e datës 5.6.2023.

 

Çmimet referente të derivateve të naftës në tregun botëror, në krahasim me përllogaritjen e mëparshme, shënojnë rritje mesatarisht: te benzina për 3,803 %, te nafta për 2,996 %, te vaji ekstra i lehtë për 2,977 % dhe te mazuti për 2,913%.
Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës EUROSUPER BS-95 dhe EUROSUPER BS-98 si dhe të

EURODIZELIT (D-E V) dhe të VAJIT EKSTRA TË LEHTË PËR AMVISËRI (EL-1) rriten për 1.50 den/l.

Çmimi i shitjes me pakicë të Mazutit М-1 SU rritet për 0.922 den/kg dhe do të jetë 40,526 den/kg.

Nga data 13.6.2023, ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

EUROSUPER BS – 95 81,50 (denarë/litër)
EUROSUPER BS – 98 83,50 (denarë/litër)
EURODIZEL BS (D-E V) 70,50 (denarë/litër)

Vaj për Djegie Ekstra i Lehtë 1 (EL-1) 69,00 (denarë/litër)

alsat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>