Nga mesnata ulen çmimet e derivateve të naftës

karburantetKomisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut solli vendimin, me të cilin bëhet ulja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 1,42% në raport me vendimin e datës 21.7.2022.

 

Çmimet referente të derivateve të naftës në tregun botëror, në krahasim me përllogaritjen e mëparshme shënojnë ulje mesatarisht: te benzina për 1,597 %, te nafta për 1,488 %, te vaji ekstra i lehtë për 1,374 % dhe te mazuti për 2,738%.

Çmimet e shitjes me pakicë të benzinave ЕUROSUPER BS-95 dhe ЕUROSUPER BS-98 ulen për 2,00 denarë/litër, ndërsa çmimet e shitjes me pakicë të ЕURODIZELIT (D-Е V) dhe të Vajit Ekstra të Lehtë për Amvisëri (ЕL-1) ulen për 2,50 denarë/litër. Çmimi i shitjes me pakicë i Мazutit М-1 SU rritet për 1,011 den/kg dhe do të jetë 52,466 den/kg.

Nga data 23.7.2022, ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

Benzinë motori EUROSUPER BS95 – 96,50 (denarë/litër)
Benzinë motori EUROSUPER BS98 – 99,00 (denarë/litër)
Naftë motori EURODIZEL BS (D-E V) – 97,50 (denarë/litër)
Vaj për Djegie Ekstra i Lehtë 1 (EL-1) – 96,00 (denarë/litër)
Mazut М-1 SU 52,466 (denarë/kilogram).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>