Pritet rikthim i plotë i mësimit me prani fizike

Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka tre skenarë të mundshëm me të cilët mund të fillojë viti i ri shkollor 2021/2022. Ministrja Carovska tregoi sot se skenari i parë, ai më i dëshiruari për të, është kthimi i mësimit me prani fizike, duke respektuar protokollet për mbrojtje.

I dyti është vazhdim i sistemit të deritanishëm, që nga klasa e parë deri në të katërtën të mësohet me prani fizike, ndërsa të tjerët online, kurse skenari i tretë është me ndarje në grupe, një javë të mësojë një grup me prani fizike, e javën tjetër grupi tjetër. Të tre këto skenarë do të jenë të gatshëm për t’u zbatuar në shtator, u shpreh Carovska, e cila vitin shkollor që kam pas e cilëson si të suksesshëm.

“E para është hapja e plotë e shkollave në bazë të protokolleve shëndetësore, që të gjithë nxënësit të mund të ulen në banka, për të gjitha klasat dhe gjitha viteve. Ky është skenari më I mire dhe më i dëshiruar për të gjithë ne, nëse gjendja epidemiologjike shkon në kuadër të asaj që të mund të aplikohet ky skenar, e për këtë do të vendosë komisioni për Sëmundje Ngjitëse port ë gjithë presim që gjendja në periudhën e verës dhe fillim të shtatorit të jetë e mire andaj edhe konsiderojmë se ky skenar do të jetë I zbatueshëm”, theksoi Milla Carovska – ministre e Arsimit dhe Shkencës.

koha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>