Qendra e re klinike do të ndërtohet në Gjorçe Petrov

Qendra e re Klinike Shkup-“Lokacioni më ideal për ndërtimin e qendrës së re klinike është ajo në Gjorçe Petrov në afërsi të rrethrrotullimit, ndërsa ndërtimi do të duhej të fillojë në fund të këtij viti”, këtë e tha sot ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe në emisionin “Top Tema”.

Sipas tij, themelet e qendrës së re klinike do të vendosen në fund të këtij viti, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Kemi tri lokacione, në Zllokuqani, Gjorçe Petrov dhe Petrovec që i shqurton grupi punues në ministrinë e Shëndetësisë e përbërë nga ekspertë. Sipas grupit punues mungesë te lokacioni Zllokuqani është se shpronësimi ishte i shtrenjtë, në Petrovec lokacioni i ofruar ishte në afërsi të Aerodromit”, tha Filipçe duke shtuar se ekspertët i dhanë përparësi lokacionit në Gjorçe Petrov që është në vend ideal menjëherë afër rrethrrotullimit.

Filipçe theksoi se po shqyrtohen modalitetet dhe se projekte të gatshme, ndërsa komuna po punon në planin urbanistik.

Sipas dinamikës, ministri Filipçe pret që të fillojë ndërtimi në fund të vitit 2019 ndërsa pacienti i parë do të pranohej për 4 deri 5 vite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>