Regjistrohet rasti i parë me coronavirus në Maqedoni

Coronavirus-2Kryeministri teknik, Oliver Spasovski, ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe dhe drejtori i Drejtorisë për shëndet publik në Maqedoni Zharko Karaxhovski kanë dalë në konferencë të jashtëzakonshme për media për të kumtuar rezultatet për dyshimet për praninë e virusit Corona në Maqedoni.

“Kanë arritur rezultatet e para për pacienten e ardhur nga Italia, të cilat janë pozitive. Më lejoni të ju them se nuk ka vend për panik. Janë marrë masat e duhura. Ajo ishte në Itali për disa muaj dhe për disa javë ka qenë e sëmurë. Pasi është futur në Maqedoni, menjëherë është marrë nën kujdes. Jemi duke i ndjekur gjithë protokollet për këtë rast. Do t’i izolojnë të gjithë bashkudhëtarët e saj të cilët kanë ardhur bashkë prej Italie” tha Filipçe, njofton Telegrafi Maqedoni.

Pacientja, sipas Karaxhovskit, është e lindur në vitin 1970 dhe se ka javë që është me simptome të njejta. Ai bëri me dije se nuk ka nevojë për panikë. “Për gjys ore Maqedonia do të jetë në përgatitur që të luftojë këtë ndodhi” tha Karaxhovski.

E sëmura vetë është paraqitur në Klinikën për Sëmundje Infektive në Shkup, së bashku me dy pacientë të tjerë. Të gjithë këto kishin ardhur nga Italia. Ajo tani është në karantinë ku do të rrijë minimum 14 ditë. Konferenca e ardhshme për shtyp për këtë rast do të mbahet sonte rreth orës 21:00. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>