Rezultatet nga zgjedhjet presidenciale 2019

PresidentetNumri i përgjithshëm i votuesve në listën e votuesve 1.808.131

Nga numri i votuesve të përpunuar 1.807.465 (99,96%)

Numri i përgjithshëm i votuesve që kanë votuar 755.816 (41,82%)

Numri i përgjithshëm i fletëvotimeve të vlefshme 723.001 (37,48%)

Numri i përgjithshëm i fletëvotimeve të pavlefshme 32.828 (4.34 %)

 

Blerim Reka  79.915 (10,57%)

Gordana Siljanovska Davkova 319.240 (42,24%)

Stevo Pendarovski 323.846 (42,85%)

Të pavlefshme 32.828 (4.34 %)

 

Pikëpyetje aritja e koncensusit në balotazh edhe me votat e Blerim Rekës gjegjësisht Aleancës dhe Besës edhe pse mbetet që Blerim Reka, Aleanca për Shqiptarët dhe Lëvizja Besa  të sqarojnë se çka do tju thonë tani votuesve të tyre?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>