Rritet numri me covid 19: sot 62 raste të reja, 2 të vdekur dhe 17 persona të shëruar

Ministria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit janë realizuar 771 teste dhe kemi të regjistruar 62 raste të reja të covid-19 edhe atë në Shkup 24, në Shtip 14, në Tetovë 12, në Strugë 4 , në Gostivar 3, në Kumanovë 2,  në Veles 1, Valandovë 1  dhe në Koçani 1.

Gjatë 24 orëve u regjistruan 2 viktima, prej tyre një pacient ndërroi jetë nga Struga (60 vjeç) i shtruar në spital prej më 22 maj si dhe një pacient nga Gostivari (64 vjeç) i pranuar në spital më 29 maj në spitalin e Gostivarit dhe pati rezultat pozitiv të covid-19.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 17 pacientë të rikuperuar: – Tetovë 9 – Shkup 5 – Kumanovë 1 – Manastir 1 dhe Gostivar 1.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 2226, numri i pacientëve të rikuperuar është 1552, numri i të ndjerëve është 133, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 541.

Në territorin e Tetovës, gjatë 24 orëve të shkuara u regjistruan 12  raste të reja, dhe kemi 9 të shëruar, numri i pacientëve aktiv me covid-19 është 78.

Ja edhe renditja e qyteteve me  rastet më të larta aktive :
• Shkup – 841, aktiv 267

• Tetovë – 210, aktive 78

• Prilep -211, aktiv 41

• Velesi – 130, aktiv 30

• Kumanova – 455, aktive 45

• Shtip-76, aktiv 41

• Struga – 84, aktive 14

• Ohër-23, aktiv 6

• Manastir –28, aktiv 3

• Gostivar-26, aktiv 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>