Rustemi: Rruga Strugë-Qafë Thanë do të jetë gati për 15 muaj

rrugaPremtim i ri për ndërtimin e rrugëve në mbarë vendin. Pas njoftimeve se autostrada Ohër- Kërçovë do të jetë gati deri në fund të vitit 2023, drejtori i ndërmarrjes publike për rrugë shtetërore, Ejup Rustemi, dha afat edhe për pikën kufitare Strugë-Qafë Thanë, e cila thotë se do të jetë gati për 15 muaj.

 

Por, në vend të një rruge krejtësisht të re, do të rehabilitohet ajo ekzistuese ku do të shpenzohen 7,9 milionë euro.

“Mund të pohoj që këtë rrugë rajonale e presim dhe jam i bindur që do të rehabilitohet tërësisht për 15 muaj. Për momentin sipas projektit dhe afatit dhe sipas mbikëqyrjes së punimeve, jemi të bindur se për 15 muaj do të përfundojë ky projekt”, tha Ejup Rustemi- drejtor i NP për rrugë shtetërore.

Ishit të bindur se deri në fund të gushtit do të përfundonin punimet në korsinë nga Trebenishta në Ohër, por nga kjo nuk ka asgjë?

Po të shkojmë tani atje, do të shohim se po punohet në gjithë trasenë, tashmë i kemi zgjidhur problemet administrative që kishim dhe të hënën korsia nga Trebenishta deri në Ohër do të lëshohet në përdorim”, – Ejup Rustemi- drejtor i NP për rrugë shtetërore.

Rustemi thotë se shkak për vonesën e autostradës ka qenë moti, i cili nuk favorizoi punimet në terren, por vitet e kaluara ashtu si ndërtohej autostrada Ohër – Kërçovë, gjithmonë premtohej se me përmirësimin e motit, do të përshpejtohen aktivitetet ndërtimore, por rruga po ndërtohet tash tetë vjet.

“Pesë vite, kushtet atmosferike janë arsyeja për autostradën Ohër-Kërçovë? E kam fjalën për këtë periudhë, pasi jam drejtor i ndërmarrjes publike, që nga dhjetori i vitit 2020, kur në Ministrinë e Transportit dhe Lidhjeve nuk kaluan 76 projekte infrastrukturore. Kemi arritur të kemi 66 projekte infrastrukturore të përfunduara. Kemi arritur prej atyre 66 projekteve 83% t’i shpronësojmë me çka e liruam të gjithë rrugën Kërçovë-Ohër. Do të insistojmë dhe po angazhohemi që ta përfundojë deri në vitin 2023”, Ejup Rustemi-Drejtor i Rrugëve Shtetërore.

Ohër – Kërçovë ka filluar të ndërtohet në vitin 2014. Fillimisht është dashur të jetë gati në vitin 2018, më pas afati është zhvendosur në qershor të vitit 2021 dhe tani në fund të vitit 2023. Është dashur të kushtojë 378 milionë euro, por shuma është bërë dy herë më e lartë.

Alsat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>