Si nëpër filma, por skenari “dështon” në fund/ Të burgosurve në Maqedoninë e Veriut u zbulohet tuneli

tuneli idrizovePërmes gërmimit të një tuneli prej 60 metrash një grup prej 8 të burgosurish kishin planifikuar të arratisen nga burgu i Idrizovës në Shkup.

 

Një gjë e tillë u zbulua nga organet e sigurisë së Maqedonisë së Veriut të cilët thonë se kanë parandaluar arratisjen e planifikuar.

“Pas marrjes së njohurive kriminalistike, se një grup prej së paku prej 8 të burgosurve të cilët janë të dënuar për vepra penale serioze me dënime prej 10 vjet deri në burg të përjetshëm, kanë përgatitur arratisje nga burgu, duke gërmuar tunel, MPB ka zbatuar aktivitete penale operative për kontroll të informatave pas çka të njëjtat i ka ndarë me Drejtorinë e Zbatimit të Sanksioneve”, tha Toni Angellovski

Kryeministri Dimitar Kovaeçvski tha se gjithçka që është e nevojshëm është ndërmarrë për këtë rast, ndërsa drejtori i deritanishëm i këtij burg, Shpend Tahiri është shkarkuar nga detyra dhe në vendin e tij si është emëruar gjeneral-majori, Zoran Jovanovski.

“Të gjitha informacionet të cilat kanë të bëjnë me këtë institucion i kanë shërbimet që janë të angazhuar për sigurinë në shtet përfshirë edhe MPB-në, ASK dhe drejtorinë për ekzekutim të sanksioneve dhe gjithçka që është e nevojshme është ndërmarrë në këtë drejtim”, tha kryeministri Kovaçevski.

Në muajt e fundit janë regjistruar edhe të tjera arratisje spektakolare nga burgjet e vendit.

Top Channel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>