Zaev dhe Ahmeti u dakorduan edhe publikisht për bashkëpunim për zgjedhjet lokale

Kryeministri dhe kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev njoftoi në Facebook, se në takimin e pasdites me liderin e BDI-së, Ali Ahmeti, janë dakorduar për bashkëpunim për zgjedhjet dhe mbështetjen e ndërsjellë në disa komuna në raundin e parë dhe në të tjerat në raundin e dytë .

“Kam pasur një takim të shkëlqyeshëm me partnerin e koalicionit dhe presidentin e BDI-së, Ali Ahmeti. “Ne ramë dakord që LSDM dhe BDI do të garojnë së bashku në zgjedhjet e ardhshme lokale,” shkroi Zaev në një postim në Facebook.

Kryeministri theksoi se qëllimi i përbashkët i LSDM dhe BDI është përfshirja e sa më shumë partive nga koalicioni qeveritar në bashkëpunimin parazgjedhor.

Zaev më parë deklaroi se kishte takime me udhëheqësit e PDSH-së dhe Besës, Menduh Thaçi dhe Bilal Kasami. Ai thotë se është konfirmuar se ata do të ndihmojnë njëri-tjetrin në zgjedhje.

Ndërsa, Aleanca Shqiptare me Alternativa, më herët paralajmëruan se  “një koalicion parazgjedhor me VMRO-DPMNE është i mundur, por edhe me LSDM”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>