Zgjohu. Thiri mendjes

shpetimNë vend të Nekrologut për Almirin katërvjeçar të vrarë brutalisht në Kumanovë. Asgjë në botë nuk ndodh rastesisht. Çdo pasojë e ka një shkak kishte thënë Hegeli i Madh.

Mos mendoni vallë se qindra rrahje të nxënesve shqiptarë nëpër autobusët urban të Shkupit ndodhën rastësisht?! jo besa jo. Për ato rrahje dhe lëndime trupore nuk u burgos askush. Mos vallë u burgos ndokush për dhjetra dyqane të shkrumbuar ne lagjen Gjorçe të Shkupit.

Kush u dënua per bombat e hedhura në oboret e josllavëve ne Lagjen Radishan të Shkupit. Janë edhe mbi njëqind raste të ngjajshëm pë të cilët po pëllasim 26 vite me rradhë. Asnjë fyromas i dënuar me burg pē disa dhjetra dhunime të shqiptarëve. Derisa shqiptarët i dogjën me burg të përjetshëm në bazë të dëshmive të dëshmitarëve të mbrojtur, më procese ku nuk u gjet as arma dhe as motivi i krimit.

Është e vërtetë e pamohueshme se shqiptarët duhet të ngjishen në Geton e Çairit, e cila ka një pasha dhe disa sejmenë shqiptrë që e zhvasin. Lagjet e përziera të Shkupit duhet të pastrohen nga shqiptarët. Edhe Kumanova me Karadakun duhet të pastrohen nga shqiptarët për t’ua lënë pa shqiptarë koridorin Serbëve dhe Grekëve, vetëm kujtoni procesin e montuar të Sopotit ku dhjetë shqiptarë u dënuam dhe vuajtën nga 8-10 vjetë burg, që në fund të shpallen të pafajshëm.

Po dëmshpërblimi ku është?!. Ku është ministria e drejtësisë kur për mbi një dekadë derisa kanë ndodhur qindra masakrime dhe poshterime kundër shqiptarëve, ministra të drejtësisë kanë qenë kukulla shqiptare. Edhe sa herë do të duhet tu shprehim ngushllime familjarëve të viktimave. Njëzet përqindëshi i ka ,, zgjedhur” përfaqësuesit e vetë, bile, kryetari i Gostivarit-BDI, disa herë ka deklaruar se shqiptarët kurrë nuk kanë qenë më mirë dhe më të sigurtë. Urdhëroni shqiptarë të dashur, ti që i lexon këto rreshta, mundet të jesh TI ai që mundet ta kesh rradhën. Më fal që nuk ta dij emrin, por ama ta dijsh se ti e ke rtadhën.
Zgjohu. Thiri mendjes.

Cilin je duke e votuar dhe kujt ia paguan taksat. Thiri mendjes.

Shpetim Pollozhani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>