Ju lumtë juve krerëve trima të ASH, për këtë përkrahje pa rezervë për kushtet e kryeministit Albin Kurtit për Asociacionin njëetnik të Komunave me Shumicë Serbe.

Albin ASHPor na sqaroni pak, kush janë këto „QARQE TË NDRYSHME NACIONALISTE“ në Ballkanin Perëndimor, që do ta shfrytëzonin këtë „precedent të rrezikshëm për stabilitetin rajonal“ të krijuar nga kërkesat shoviniste të Beogradit!?

Kroatët? Malazezët? Bosnjakët? Sllovenët?

Apo mos e keni fjalën për shqiptarët?

Po shqiptarët „gëzojnë të drejta të garantuara sipas standardeve më të larta evropiane” !?

Sqaroni pak shqiptarët, çfarë është qëndrimi i juaj për faktin që 30,8% serbë në Bosnje dhe Hercegoninë kanë njësinë e tyre shtetorëre (Republika Serbska) dhe kroatët me 15,4% janë popull shtetformues dhe kanë kantonet e tyre në Federatën Boshnjake, e gjithe kjo në shtetin konfederal me pesë nivele qeverisëse. Ndërkohë që për shqiptarët, 30% të popullsisë në ish IRJM, mjafton statusi i pakicës në shtetin me regullim unitar?

Jeni dakord me këtë status kushtetues të shqiptarëve?

Apo hyrja në koalicionin bashkëqeverisës me LSDM dhe BDI i sqaron të gjitha?

Sqaroni pak opinionin shqiptar, se çfarë e bën një parti shqiptare, pjesëmarrja në ekzekutivin e shtetit që diskriminon me kushtetutë shqiptarët?

Besoj e dini, sepse e keni sqaruar shumë mirë kur bëhej fjalë për BDI-në!

AF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>