Kryqi te Kodra e Diellit

kisha e xhamiaProblemi nuk qëndron as tek kryqi/kisha, as tek xhamia, për absurditet të dyja të vendosura aty ku nuk e kanë vendin – në një qendër rekreative skijimi (Kodra e Diellit, Tetovë)!

 

Shqiptarët as nuk i friksohen as e urrejnë kryqin, dhe nuk kanë nevojë që kryqin ta luftojnë me xhami, sepse si popull i kanë të dy besimet, në harmoni me njëra tjetrën.

Problemi qëndron tek marrëveshja e hershme në dëm të shqiptarëve, në mes të serbëve dhe turqve, sipas te ciles, gjithcka që që është e krishterë/ortodokse është sllave dhe gjithacka gjë që është muslimane është turke. Të dyja projekte me synime asimilimi dhe përvetësimi të historisë dhe territoreve të shqiptarëve.

Për fat të keq, e zbatuar gjatë gjithë kohës, pa një rezistencë të organizuar nga vet shqiptarët, si nga pushteti komunist, ashtu edhe edhe nga koalicionet qeveritare të PPD me LSDM, BDI me VMRO, BDI me LSDM, e vazhdon të zbatohet edhe sot, nga koalicioni i Lëvizjes “Besa” me VMRO.

Më e keqja është që vendosja e kryqeve nga ana e pushtetit bëhet jo për nevoja të besimtarëve, por me motive ekskluzivisht politike. E edhe ngritja e xhamive në afërsi, bëhet gjithashtu jo për nevoja të besimtareve por si kundërpërgjigje politike. Të dyja përfaqësojnë interesa të huaja, dhe të dyja janë në kundërshtim të qartë me interesat kombëtare të shqiptarëve.

Afrim Fanda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>