Maqedonia nuk është e ndaluar: Taravari nuk beson se Siljanovska ka thënë me vetëdije “Maqedoni”

Taravari„VLEN“ duhet urgjentisht te kërkojnë nga VMRO, që të jetësohet iniciativa e ish kandidatit të BDI – Bujar Osmani, për instalimin e postit të zëvendëspresidentit të „Maqedonisë së Veriut“!

Arben Taravari do të shkëlqente në këtë post, si zëvendës i Siljanovskës!

 

Maqedonia nuk është e ndaluar: Taravari nuk beson se Siljanovska ka thënë me vetëdije “Maqedoni”

 

Kryetari i komunës së Gostivarit, i cili ishte edhe kandidat për president, thotë se nuk është e ndaluar të përdoret publikisht emri Maqedoni pa “Republika” dhe “Severna”.

“Nuk është e ndaluar kur flasim publikisht. Unë them shpesh Maqedoni, as “Republikë” as “Veri”. Mendoj se zonja Davkova është ende në euforinë e zgjedhjeve. Nuk mendoj se e ka bërë me vetëdije. E ka bërë më deklarativisht për të treguar se ka njëfarë konsistence me fushatën zgjedhore”, tha Taravari.

Arben Taravari mbrëmë në një emision në TV21 tha se nëse nuk miratohen ndryshimet kushtetuese brenda një periudhe 6 mujore do të mendohet për pjesëmarrjen e tyre në Qeveri.

“Duheshin 10 vite që VMRO-ja dhe BDI-ja, pa kushte, pa asgjë, të humbin, 10 vite që të bëhen pjesë e NATO-s. VREDI është garanci në Qeveri se në çdo kusht do të insistojë që negociatat me Bashkimin Evropian të fillojnë sa më shpejt dhe të bëhen ndryshimet kushtetuese. Është kusht”, tha Taravari.

AF

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>