Memoria: Asgjë për të hequr nga ky status, edhe 5 vite më vonë! Për të shtuar sa të duash…!

 

Shoqata e te burgosurve politik ALBJa, ky është dallimi, të jetosh në shtetin tënd, apo i mbajtur peng nga ca shpirt-shitur, në një krijesë artificiale, të huaj për ty siç është IRJM!

 

Shteti shqiptar, edhe përkundër problemeve të shumta, dëmshpërbleu para ca ditësh të përndjekurin e fundit politik, dhe kësaj kategorie që simbolizojnë ndërgjegjen dhe sakrificën e kombit për liri, ju dha zyrë me fonde të shtetit pikërisht në një godinë me një institucion të rëndësishëm siç është Kontrolli i Lartë i Shtetit (siç shihet dhe nga fotografia e bashkëngjitur).

Ndërsa në IRJM, shteti në duart e sllavo-maqedonasve dëmshpërbleu një me një, vetëm sllavo-maqedonasit bullgarofil. Udhëheqësi i BDI-së, i cili shmangu burgun duke bërë pazare me sigurimin shtetëror të Jugosllavisë së atëhershme dhe duke ikur ne Zvicër, shmangu punën në atë shtet duke siguruar dokumentin se vuan nga sëmundja e Skizofrenisë, kurrë nuk përmendi të burgosurit politik në fjalimet e tija patetike, as në institucionet kur përfaqësonte shqiptarët e as jashtë saj. Grumbulloi rreth vetes të tjerë shpirt-shitur, në mes tyre bile edhe disa ish të burgosur politik, duke u dhënë pozicione dhe vende pune në shtet, të cilët, për një grushtë para, mbyllen gojën dhe injoruan vëllezërit e tyre të një gjaku që sakrifikuan jetën ose vite nga jeta e tyre për të mirën e përgjithshme.

Afrim Fanda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>