Z. Afrim Ibrahimi Fanda: Pse refuzova TV Telma – debatin me kandidatët e tjerë për kryetarë komune të Tetovës

telma

Dje (30 shtator 2021), TV Telma ftoi kandidatin e Lëvizjes për Shtet dhe Drejtësi, z. Afrim Ibrahimi Fanda, në një emision debati me kandidatët e tjerë për kryetarë komune të Tetovës.

Teksti i refuzimit të pjesëmarrjes, që kandidati ynë i’a nisi gazetares së TV Telma, nuk u lexua i plotë nga drejtuesja e emisionit, ndaj e gjeni në vazhdim:

Unë sinqerisht ju falënderoj për ftesën tuaj, por nuk gjej asnjë motiv për t’iu drejtuar bashkëqytetarëve të mi të grupit etnik që janë shikuesit tuaj, për arsyen e thjeshtë se ato vota tashmë janë premtuar dhe rezervuar publikisht – pjesë për kandidatin e BDI -së ose thënë më mirë LSDM, dhe pjesë për kandidatin e Aleancës së Shqiptarëve, ose thënë më mirë VMRO!

Prania në një panel me përfaqësues të partive të korruptuara, të cilët, si në raste të tjera të ngjashme, shtrembërojnë situatën reale dhe konkurrojnë me njëri tjetrin për të bërë premtime boshe, është në kundërshtim me të gjitha parimet e mia.

Unë jam i vetëdijshëm se bashkëqytetarët e mi joshqiptarë, në shikim të parë, kanë arsye për t’u besuar partive të tyre, të cilat kanë ekskluzivitetin e qeverisë qendrore, dhe sipas direktivës së tyre, ata tradicionalisht të orientojnë votën e tyre drejt përfaqësuesve të korruptuar shqiptarë që i shërbejnë kësaj qeverie. Por koha tashmë ka treguar se kjo është e gabuar në planin afatgjatë.
Pse?
Sepse, kur përfaqësuesit e dëgjueshëm të këtyre partive shqiptare duhet të shpërblehen për shërbimet e tyre, zakonisht me duar të lira dhe bashkëpunim në korrupsion dhe krim, ne kemi një qytet që nuk është i mirë për jetesë për askënd, pavarësisht nga përkatësia etnike: një qytet i ndotur, pa ujë të pijshëm, me spitale ku pacientët, në vend se të shërohen, digjen të gjallë, pa zona të gjelbëruara, pa parkingje, me kazino në çdo cep, …!
Qytetarët e Tetovës meritojnë një qytet me kushte më të mira jetese, por kjo sigurisht që nuk do të vijë nga burokratët partiakë dhe kryebashkiakët tashmë të sprovuar, të cilët mbijetojnë në saje të abuzimeve, thuhet në tekstin e dërguar nga Lëvizja Për Shtet Dhe Drejtësi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>