Portreti i Skënderbeut

Ismail KadareSi ditë e plotë ai shtillej
me re dhe erë mbi atdhe
Një emër, Gjergj, e kish si diellin,
Tjetrin si hënën, Skënderbe.

Dy brirë dhie kish mbi krye,
Emblemë e vjetër e çuditshme,
Sikur ta dinte që mes brinjve
Dy perandorë do të godiste.

Njëzet e katër luftëra bëri,
Njëzet e katër vdekje theu,
Çka mangët linte ditën Gjergji,
Plotësonte natën Skënderbeu.

Pas vdekjes eshtrat iu ndanë,
Në mijëra varre ato u shkrinë.
Gjithçka të shumtë ai pati,
Të vetmen kish veç Shqipërinë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>