Vaksina Pfizer/BioNTech neutralizon Omicron-in me tre doza

BioNTechKompania amerikane Pfizer dhe partneri i saj gjerman BioNTech thanë të mërkurën se një regjim me tre doza i vaksinës së tyre arriti të neutralizojë variantin e ri Omicron gjatë një testi laboratorik.

 

Pfizer/BioNTech lter gjithashtu se ata mund të prodhonin një vaksinë kundër Omicron-it në mars të vitit 2022, nëse ishte e nevojshme.

Sipas Pfizer/BioNTech-ut të dhënat tregojnë se lterna Omicron ishte neutralizuar me po aq efektivitet pas lter së tretë, sikurse dy dozat kanë vepruar ndaj virusit lternat të gjetur për lte të lte në Kinë.

Vaksinimi I plotë me dy dozat e para dhe bërja e lter përforcuese, mbetet mënyra më e lte për të parandaluar përhapjen e COVID-19-s”, ltern një deklaratë shefi I Pfizer-it, Albert Bourla.

Gjetjet janë gjerësisht në përputhje me një studim paraprak të publikuar të ltern nga studiuesit e Institutit të Kërkimeve në Fushën e Mjekësisë në Afrikën e Jugut. Ata sugjerojnë se një injeksion I tretë I vaksinës Pfizer/BioNTech mund të ndihmojë në shmangnien e infeksionit me Omicron.

Por sipas një analizë laboratorike të kryer në spitalin universitar të Frankfurtit në Gjermani, përgjigjia me antitrupa ndaj Omicron-it ishte e ulët edhe pas tre injeksionesh.

voa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>