Edhe edukim kundër aksidenteve, vrasin më shumë se çdo krim tjetër

T’i bëjmë të gjithë ta kuptojnë se rregullat janë aty për të na mbrojtur jetën, jo për të na kufizuar lirinë. Me kete apel ministri i Brendshem Saimir Tahiri deklaroi çeljen e nje fushate intesive e ndergjegjesuese per qytetaret, si drejtues mjetesh apo edhe kalimtare, te cilet sa here nuk respekojne rregullat e qarkullimit rrezikojne jeten e tyre.

Ministri Tahiri tha se numri i jeteve te humbura nga aksidetet eshte me i larte se nga krimet e tjera.

“Fakti pse kemi jetë të humbura nga aksidentet në rrugë, shumë më shumë se ngjarjet kriminale, kjo vjen nga një numër i madh arsyesh, nga mungesa e edukimit, nga mungesa e njohurive mbi rregullat e qarkullimit rrugor, nga mungesa e formimit të një korpusi të tërë rregullash që respektohen vullnetarisht nga qytetarët,qofshin këta drejtues mjetesh, qofshin këmbësorë. Por kjo vjen edhe nga mungesa e kapacitetit të institucioneve, deri tani, për të forcuar si duhet rregullat. Ne preferojmë të ecim në të dyja shinat kryesore. E para, duke forcuar rregullat dhe duke i bërë rregullat të zbatueshme nëpërmjet sanksionit. Ana tjetër është sensibilizimi”, tha Tahiri.

Krahasuar me 2013 raportohen gati 150 aksidente me pak, por pavaresisht statistikave, shqetesues ngelet drejtimi i mjetit ne gjendje te dehur si edhe shpejtesia tej normave te lejuara.

Pak dite me pare edhe kreu i qarkullimit rrugor Besmir Qibini u shpreh se eshte e nevojshme nisja e fushatave aktive qe qytetaret te ndergjegjesohen ne perdorimin e rruges. Ne hapje të fushates ishin te pranishem edhe nxenes te shkollave, te cilet prej kohesh jane aktivizuar nen shoqerine e Policise Rrugore per te edukuar qytetaret per rregullat me te thjeshta, siç jane perdorimi i vijave te bardha dhe respektimi i semaforit.
/ Top Channel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>