Qeveria, marrëveshje me BERZH për 18 milionë euro

Ministria e Financave dhe Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim nënshkruan marrëveshjen e grantit 18 milionë euro që kjo bankë ka akorduar për ndërtimin e bypass-it të Vlorës. Eshte pjesa e fundit qe kompleton te gjithe paketen 53 milione euro per ndertimin e 29 kilometrave rruge të kesaj nyje te rendesishme, tha ministri i Financave, Shkëlqim Cani.

“Brenda marsit fillon ndertimi ne terren dhe punimet do te zgjasin 30 muaj”, tha ministri i Transporteve, Emond Haxhinasto.

Përfaqësuesi i BERZH deklaroi se ndërtimi i kësaj nyje është një projekt i rëndësishëm me përfitime të mëdha për ekonominë

“Ky seksion ne shqiperi eshte shume i rendesishem pasi do te lidhi edhe rruge te tjera te financuara nga Banka Europiane per Ndertim dhe Zhvillim. Rendesia e ketij projekti nuk eshte vetem permiresimi i cilesise dhe i sigurisë së rrugëve në këtë zonë, por edhe në përfitimet e gjera ekonomike që ka ndertimi i nje rrjeti transporti modern dhe eficent’, thotë Holger Muent.

Bypass-i i Vlores ka nje gjatesi prej 29 kilometer dhe kushton ne total rreth 50 milione euro. / Top Channel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>