AMA publikon treguesit audiovizivë, buletin për transparencë

amaPër herë të parë Autoriteti i Mediave Audiovizive bën publik buletinin e parë për treguesit në sektorin e medias, që përfshin 6 mujorin e parë të vitit 2016.

Buletini është përmbledhje e treguesve mbi sektorin e mediave audiovizive në Republikën e Shqipërisë, duke përmbushur në këtë mënyrë edhe një nga funksionet kryesore që i atribuohen AMA-s nga ligji për mediat audiovizive.

“Buletini periodik i AMA-s është një produkt i ri që pasqyron të dhënat nga tregu audioviziv në Republikën e Shqipërisë. Kjo iniciativë e AMA-s është një transparencë për publikun, është një  databazë, e cila ju jepet studiuesve, kërkuesve, grupet e interesit për të kuptuar më mirë se çfarë në ndodh në këtë treg”, shprehet Arben Muka, drejtor i programeve.

Në seancën e diskutimeve u trajtuan disa tema, si “Rregullimi i tregut të punës në radhët e operatorëve audiovizivë përmes standardizimit të marrëdhënieve kontraktuale punëdhënës–punëmarrës” si dhe “Aspekte metodologjike në mbledhjen, përpunimin dhe publikimin e të dhënave statistikore”.

Ky buletin është i dyti i publikuar, nga AMA, brenda këtij viti pas atij të Këshillit të Ankesave.

/ Top Channel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>