“Gjurmë Shqiptare”: Të (mos) jesh shqiptar në Manastir

Historia e jashtëzakonshme e qytetit të Manastirit sot në Maqedoni. Si humbën shqiptarët, si u larguan dhe u asimiluan, çfarë ndodh sot në qytetin e alfabetit?

Shqiptarë të asimiluar pranojnë për herë të parë në këtë dokumentar identitetin e tyre të vërtetë, të tjerë ende kanë frikë.

Ndiqni sesi shumë shqiptarë përpiqen të zgjohen nga asimilimi dhe sesi shumë të tjerë kanë humbur për shkak të presionit dhe dhunës. Ja sesi shumë të tjerë kanë ende frikë të thonë se janë shqiptarë.

Një dokumentar nga Marin Mema…

/ Top Channel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>