Integrimi, Hahn: Nuk ka kapërcim fazash për Ballkanin Perëndimor

johannes-hahnProcesi i integrimit për Ballkanin Perëndimor nuk ka kapërcim fazash është shprehur eurokomisioneri për zgjerimin Johannes Hahn.

Ai ka mbajtur një leksion në Vjenë ku ka folur për strategjinë e Ballkanit Perëndimor, duke pasur parasysh dhe faktin se Austria merr presidencën e radhës të BE në korrik.

“Strategjia e Ballkanit Perëndimor është parë si një dokument i rëndësishëm për të risjellë në agjendë zgjerimin e Bashkimit Europian. Presidenca austriake është një dritare e rëndësishme mundësish”, ka thënë më tej Hahn.

Në fund të qershorit BE pritet të vendosë për çeljen e negociatave për Shqipërinë.

Top Channel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>