Njësia e posaçme, në një muaj heq 500 patenta

njesia e posacmePrej gati një muaji, akset rrugore të vendit po mbikëqyren nga Njësia Operacionale e Policisë Rrugore, një strukturë e posaçme e ngritur me qëllim ndëshkimin e shkeljeve të rënda, edhe në zona ku strukturat lokale kanë vështirësi për arsye familjariteti.

Top Channel ndoqi një ditë pune të kësaj njësie, e cila këtë të enjte ishte stacionuar në aksin Milot-Lezhë.

“Puna e njësisë është të jetë e pranishme në gjithë territorin e vendit. Konstatimet kryesore janë që shkak për aksidente bëhen shpjetësia tej normave, parakalimet e gabuara dhe kundravajtjet apo mungesa e rripit të sigurimit”, deklaron Luan Lami, përgjegjës i njësisë.

Gjatë kësaj periudhe kjo njësi ka pezulluar më shumë se 500 leje drejtimi, ndërsa “rrjetës” së saj nuk i kanë shpëtuar as zyrtarë të lartë. Sipas burimeve, patenta i është pezulluar edhe një deputeti, një prokurori dhe disa zyrtarëve të shërbimit diplomatik pasi shkeljet regjistrohen në sistem në mënyrë automatike.

Mes personave që janë ndëshkuar janë edhe 70 shtetas të huaj. Edhe vetë njësia e posaçme mbikëqyret direkt nga Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit, duke i hequr kështu çdo mundësi tolerimi në rastet kur shkelësit e ligjit njihen me policët.

/ Top Channel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>