“Prioritetet e procesit të integrimit në BE”, Tabaku zbardh takimin me Kim: S’ka rrugë tjetër veç përmbushjes së kushteve për të sjellë ndryshimin

KimKryetarja e Komisionit të Integrimit, Jorida Tabaku ka zbardhur takimin me Ambasadoren amerikane në Tiranë, Yuri Kim të mbajtur në Kryesinë e Kuvendit.

 

Tabaku tha se në fokus të diskutimit ishin prioritetet e procesit të integrimit të vendit në Bashkimin Evropian.

Gjithashtu u diskutuan edhe nismat e fundit qeveritare si Amnistia Fiskale,  Pasaportat e Arta, Legalizimi Kanabisit, të cilat sipas Tabakut nuk janë projekte nën frymën e integrimit.

Deputetja i bën thirrje qeverisë që ta përdorë procesin e integrimit si një mënyrë për tërheqjen e mijërave të rinjve që janë larguar nga Shqipëria.

“Sot diskutova me @USAmbAlbania prioritetet e procesit të integrimit në BE, rëndësinë e përfshirjes së parlament. S’ka rrugë tjetër veç përmbushjes së kushteve për të sjellë ndryshimin:Lufta korrupsionit, krimit të organizuar; zgjedhjet e lira&ndershme duhet të jenë kryefjala e politikës!

Gjithashtu fokus të veçantë me @USAmbAlbania morën dhe shqetësimet e opozitës & ekspertëve të pavarur mbi nismat e fundit qeveritare si:

Amnistia Fiskale,  Pasaportat e Arta, Legalizimi Kanabisit që nuk janë projekte nën frymën e integrimit ndaj i duhet thënë stop !

E angazhuar për të mbikqyrur &kontrolluar punën e qeverisë në këtë proces; duhet ndryshuar mentaliteti administratës publike! I bëj thirrje qeverisë ta përdorë procesin e integrimit si një mënyrë për tërheqjen e mijërave të rinjve të talentuar që janë larguar nga Shqipëria”, shkruan Tabaku.

tch

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>