Raporti i KiE: Zbatimi i ligjit për Median, i ngadaltë

Është diskutuar paraditen e së enjtes në Tiranë raporti i Këshillit të Evropës për 35t audio-vizive, në të cilin theksi vihet tek rëndësia e lirisë së shprehjes. Duke hapur sesionin, kryetari i Parlamentit, Ilir Meta vlerësoi se tashmë e tutje do të jetë detyrë e Autoritetit të 35s Audiovizive që të mundësojë lirinë e 35s përmes ligjit të ri të miratuar në Parlament.

“Detyra e AMA-s është të ruajë vlerat demokratike të funksionimit të Medias. Me miratimin e ligjit të ri, qeveria i ka siguruar AMA-s një bazë efikase që siguron normalitet në vendimmarrje dhe funksionalitet. Është shumë e rëndësishme që AMA të qëndrojë larg politikës dhe ne nga ana jonë do t’i kushtojmë rëndësi pavarësisë së saj”, ka deklaruar Meta.

Kreu i parlamentit ka falenderuar edhe partnerët ndërkombëtarë për asistencën e ofruar prej tyre në këtë drejtim. Ndërkohë, përfaqësuesi i delegacionit evropian, duke prezantuar raportin ka deklaruar se zbatimi i ligjit për Median audio-vizive nuk ka arritur nivele të kënaqshme.

“Zbatimi i ligjit për Median audio-vizive ka qenë i ngadaltë. Botimi i këtij studimi ka ardhur në kohën e duhur sa i përket pavarësisë së institucioneve. Është e nevojshme që të forcohet autoriteti i Mediave pasi liria e shprehjes është baza kryesore mbi të cilën është ndërtuar BE dhe ajo është shumë e rëndësishme për integrimin”, ka deklaruar zyrtari evropian.

Ai është shprehur i vetëdijshëm për kohën e gjatë që kërkon arritja e standardeve në këtë fushë dhe në këtë drejtim ka garantuar vijimin e asistencës së Brukselit.

“Ka nevojë për një periudhë më të gjatë kohe për të arritur rezultate të rëndësishme dhe Komisioni do japë mbështetjen e tij. Do të ketë ndihmë financiare dhe teknike nëpërmjet instrumenteve të anëtarësimit”, ka shtuar diplomati.
/ Top Channel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>