Shqipëria dhe Islanda: vende të vogla, heronj të mëdhenj

Shqipëria merr pjesë për herë të parë në një kampionat ndërkombëtar futbolli. Edhe Islanda ka një premierë të tillë në Francë. Çfarë efrojnë ekipet e këtyre vendeve të vogla?

futbol DE-ALB 67Fotografia ilustruese: Ndeshja Shqipëri-Gjermani në Tiranë më 17.12.1967 sulmuesi gjerman Peter Meyer (majtas) i paraprin mbrojtësit shqiptar Rogami në gjuatjen e topit. Kombëtarja gjermane duke luajtur para 28.000 tifozëve shqiptarë në Tiranë me rezultatin 0:0 nuk arriti të kualifikohet për Kampionatin Europian në garën e eliminatoreve. Kjo ndeshje ka hyrë në historinë e futbollit gjerman, sepse ishte hera e parë që Gjermania nuk arriti të kualifikohet në komepticion ndërkombëtar.

futbol AU-ALB 15Ndeshja Shqipëri-Austri më 2015

Kick off! – Speciale: vende të vogla heronj të mëdhenj

Shqipëria dhe Islanda kanë pak gjëra të përbashkëta. Por ato ndajnë një fat të përbashkët në Kampionatin Europianë të Futbollit në Francë. Që të dy vendet marrin pjesë për herë të parë në një kompeticion ndërkombëtar futbolli. Rastësi? A janë këto ekipe të afta ta përballojnë konkurrencën e fortë? Një ish-lojtar ndërkombëtar shqiptar na thotë, se çfarë mendon ai…klikoni linkun më poshtë të parë dokumentarin e DW: “Kick off! – Special: Small Countries, Big Heroes” (dw)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>