Shqipëria fiton simpati, Gjermania në grup të vështirë!

Nga Kampioanti Evropian i futbollit në Francë: Shqipëria dhe tifozeria shqiptare fitojnë simpati. Kualifikimi për në çerek finale ka sjellë mjaft surpriza dhe zhgënjime…

kombetarjaPërfundoi faza e parë e garave në grupe në Kampionatin Evropian të futbollit. Shqipëria ka fituar zemrat e shumë simpatizantëve në Evropë me paraqitjen e saj shumë dinjitoze. Veçanërisht tifozët shqiptarë kanë fituar simpatinë e francezëve, gjermanëve dhe shumë popujve të tjerë, me sjelljen dhe tifozërinë e tyre të mrekullueshme.

Por Shqipëria nuk u kualifikua për në çerek finales dhe garat e mëtejshme do t’i shohin nga tribunat apo përmes ekraneve televizive. Ashtu siç edhe pritej, Gjermania fitoi vendin e parë në grupin e saj me Poloninë, Irlandën e Veriut dhe Ukrainën. Por Gjermaninë në rrugën deri në finalen eventuale, e presin pengesa shumë të mëdha – Sllovakia e më pas Spanja, Italia, Anglia, Franca…
Ndërsa në grupin tjetër konkurrenca është shumë më e lehtë. Në këto gara ka pasur deri tani edhe disa surpriza të mëdha të këndshme, siç ishte kualifikimi i Islandës, Irlandës dhe Hungarisë. Por ka pasur edhe zhgënjime si Suedia, Rusia, Ukraina. (dw)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>