“SPAK të hetojë korrupsionin”, Rama: Të drejtën të shpreh qëndrimin për punën e drejtësisë nuk ma heq askush

RamaMe një sqarim për kritikat e tij ndaj SPAK bërë në Asamblenë e PS, e ka nisur kryeministri Edi Rama, konferencën e sotme me gazetarët.

Rama rishprehu edhe një herë qëndrimin e tij lidhur me nevojën që SPAK-u të hetojë në mënyrë gjithëpërfshirëse korrupsionin e politikanëve dhe gjykatësve e prokurorëve të korruptuar, ndërsa theksoi se askush nuk mund ta ndalë të shprehë opinionin e tij për punën e drejtësisë së re.

“Qëndrimi im në Asamblenë Kombëtare të PS-së lidhur me nevojën që SPAK-u të hetojë në mënyrë gjithëpërfshirëse korrupsionin e politikanëve dhe gjykatësve e prokurorëve të korruptuar të cilët si të tillë janë përjashtuar nga procesi i vettingut. Disa e kanë quajtur këtë presion mbi drejtësinë, disa frikë nga humbja e pushtetit, ndërsa të tjerë e kanë komentuar si përpjekje për të fshehur dështimet e qeverisë apo orvatje të kota.

Pavarësisht interpretimeve për mua më e rëndësihme është që ky diskutim të bëhet. SPAK së shpejti mbush tre vjet, vetting 5 vjet dhe për pak vite, pritja e popullit për drejtësi mbush 35 vjet. Si dikush që për shkak të detyrës e ka udhëhequr politikisht moralisht dhe vendosmërisht reformës në drejtësi, në emër të forcës politike që i ka dhënë kësaj reforme gjithë mbështetjen, por edhe si njeriu që është sulmuar më shumë për këtë reformë, edhe nga mbështetësit e saj që janë krejt të palumtur sot, unë besoj se të drejtën në këtë moment që mbyll një cikël dhe hap një tjetër, të drejtën që ta ndaj me opinionin publik qëndrimin për punën e drejtësisë nuk ma heq askush. Kujtoj se i kam dhe i kemi mbështetur të gjitha veprimet dhe  vendimet e SPAK, pa asnjë koment, përvec inkurajimit. E kemi bërë të qartë dhe e kemi treguar që dikush në radhët tona që ka llogari të hapur me drejtësinë derën e kësaj partie e ka të mbyllur.” u shpreh Rama.

Top Channel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>