Veliaj: Basha la pas 30 milionë dollarë borxhe


veliajIsh-kryebashkiaku Basha ka lënë pas një borxh prej 30 milionë dollarësh. Kjo shumë është kryesisht në trajtën e faturave të papaguara, praktikisht 70 për qind e buxhetit faktik. Në mbledhjen e Këshillit Bashkiak, kryetari Veliaj tha se paraardhësi i tij nuk ka likuiduar kompanitë e pastrimit apo projektet për investime publike.

“Borxhi aktual është 30 milionë dollarë fatura të prera dhe të papaguara. Sa 70% e buxhetit faktik. Pse kryetari i bashkisë si la një borxh prej 28 milionë euro? Një kompani pastrimi më tha që ne nuk e bëjmë mirë pastrimin por kemi 8 muaj që nuk kemi marrë paratë. Kam marrë overdraft për të paguar tatimet. Pastrimi, 4.5 milionë dollarë borxh. 23 milionë dollarë janë në projekte investime publike. Investimet kanë përfunduar por dorëzimi nuk është bërë pasi nuk janë paguar lekët”, tha Veliaj.

Mblidhet Këshilli Bashkiak 

Ashtu siç pritej, Këshilli Bashkiak i Tiranës është mbledhur sot rreth orës 11:30, në mbledhjen e tij të parë konstituimit të tij. Kreu i Bashkisë, Erion Veliaj, ftoi në bashkëpunim të gjithë këshilltarët, ndërsa më pas prezantoi pikat kryesore të rendit të ditës.

Në emër të opozitës, këshilltari Leonard Olli kërkoi shtyrjen e tri pikave të rendit të ditës, kërkesë që pas hedhjes në votë, u hodh poshtë.

Pika e parë e rendit të ditës ka qenë zëvendësimi i dy këshilltareve, Adelina Ibrahimi dhe Brunilda Paskali, të cilat janë emëruar respektivisht në postet e administratores së një prej njësive bashkiake dhe nënkryetares së bashkisë.

Dy këshilltaret Albrahimi dhe Paskali janë zëvendësuar nga Joleza Koka e PS-së dhe Dajana Kalgjoreviç e LSI-së.

Një nga vendimet e rëndësishme të mbledhjes së sotme të Këshillit Bashkiak pritet të jetë miratimi i shpërndarjes së banesave sociale, një çështje e bllokuar prej 4 vitesh. Nga miratimi i këtij vendimi përfitojnë 242 familje, ndërsa në fazën e dytë do të shqyrtohet shpërndarja e banesave sociale për familjet rome dhe invalidët.

/ Shekulli Online / G.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>