Ministri gjerman: BE të marrë vendim në qershor për Shqipërinë e Maqedoninë e Veriut

Michhael RothBashkimi Evropian duhet të marrë një vendim për hapjen e negociatave të anëtarësimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut në qershor.

Kështu deklaron ministri gjerman i Shtetit për Evropën dhe Ministrinë e Jashtme Federale, Michael Roth (SPD), për të përditshmen gjermane “Der Tagesspiegel”, ku mes të tjerash thekson se: “Ne duhet t’i qëndrojmë fjalës dhe përmbushim angazhimet tona”.

Ndërsa shprehet se data e duhur për hapjen e negociatave për dy vendet duhet të jetë qeshori, Roth rikujtoi faktin që BE kishte paracaktuar vitin e kaluar afatin për këtë vendin. Mandej politikani i SPD shton se vendimi pozitiv kërkon guxim, pasi Unioni ende kërkon më tepër kohë në Bundestag.

 “Koha më e mirë për të vendosur mbi nisjen e negociatave të anëtarësimit. Një votim pozitiv në kohën e duhur për të hapur negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut kërkon pak guxim, por edhe më shumë vizion,” tha ai.

Kujtojmë që KE rekomandoi të mërkurën që krerët e BE-së të nisin negociatat e anëtarësimit me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë.

(shekulli)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>