BIK-u, emigrantëve: Mos ikni nga Kosova

H.Orana
Bashkësia Islame e Kosovës ka dhënë urdhër që sot nëpër të gjitha xhamitë tu bëhet thirrje të gjithë qytetarëve që të mos migrojnë jashtë vendit.Sipas BIK-ut, kjo e dëmton të tashmen dhe të ardhmen e Kosovës, pasi më herët Kosova ka qenë në krizë edhe më të madhe se që është tani.
Imamët bëjnë apel të mos largohen nga vendi se kjo është pjesë e agjensive të ndryshme dhe qëllim i Serbisë për të prish rininë e vendit tonë.
Ky ka qenë një urdhër nga Bashkësia Islame e Kosovës që nëpër të gjitha xhamitë sot të jepet ligjeratë e veqantë lidhur me këtë çështje.
“Kryesia e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, denon ashper imgrimin ilegal dhe përkrah e përshëndet si masë të nevojshme për ruajtjen dhe sigurinë e vendit. Vendi ynë dhe besimtarët tanë, në asnjë mënyrë e në asnjë rrethanë nuk duhet që të derzohen nga sprovat. Bashkësia Islame e Kosovës, edhe njëherë fton besimtarët e në veçanti të rinjtë tanë, që të mos bien pre e grupeve të ndryshme që mundesojn trafikimin e njerëzve në mënyrë të paligjshme”./BS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>