Maqedonia
 • Epitafet në varreza shqiptare të shkruhen në gjuhën arabe dhe simboli Ylli dhe Hëna të mbisundojë…!

  11 Qershor, 2024

  VasaVaso Çubriloviç: “DËBIMI I SHQIPTARËVE”

  (Dr. Vaso Çubriloviç ka qenë këshilltar i regjimit monarkist gjatë Luftës së Dytë Botërore, pastaj ministër, akademik, drejtor i Institutit të Ballkanologjisë dhe anëtar i Lidhjes së Komunistëve të Jugosllavisë pas Luftës së Dytë Botërore.

  Memorandumi i tij “Dëbimi i shqiptarëve” që iu paraqit qeverisë mbretërore të Stojadonoviç-it më 7 mars 1937, ka shërbyer dhe shërben edhe sot e kësaj dite si platforma kryesore për spastrimin etnik të shqiptarëve )

  Problemi i shqiptarëve në jetën tonë kombëtare ...

Kosova
 • NATO: Kosova merr statusin e vendit të asociuar nga AP

  27 Maj, 2024

  natoAsambleja Parlamentare e NATO-s e miratoi të hënën rekomandimin për avancim të statusit të Kosovës nga anëtare vëzhguese në anëtare të asociuar. Serbia e kundërshtoi hapur dhënien e statusit të asociuar për Kosovën.

   

  Asambleja Parlamentare e NATO-s, që po zhvillon punimet tre ditore në Sofie të Bullgarisë, vendosi të hënën (27.05.) për avancimin e statusit të Kosovës nga vend vëzhgues ...

Shqipëria
 • Hasani në Berlin: Të mos zvarritet procesi i zgjerimit

  30 Maj, 2024

  HasaniMinistri i Jashtëm i Shqipërisë ishte ftuar në Berlin në Hertie School of Governance për të folur për sfidat e Shqipërisë në rrugëtimin e saj drejt BE.

  Ministri shqiptar i Punëve të Jashtme, Igli Hasani paralajmëroi në Berlin për ngecjen e negociatave me Shqipërinë. Gjatë një diskutimi në Hertie School në Berlin, Hasani tha:  “Për Shqipërinë nuk ka patur asnjë vendim pozitiv në vitin 2023. Procesi ...

Bota
 • Cilin drejtim po merr politika e BE për Lindjen e Mesme?

  28 Maj, 2024

  BorelNë BE ka pak zgjidhje të praktikueshme dhe të reja në lidhje me gjendjen në Izrael apo në territoret palestineze. A ndihmon njohja e një shteti të Palestinës nga gjithnjë e më shumë anëtarë të BE?

   

  Që të arrihet paqja në Lindjen e Mesme, BE i mbetet besnike në plan afatgjatë zgjidhjes “me dy shtete”, pavarësisht luftës aktuale mes Hamasit dhe Izraelit. BE me këtë zgjidhje ka ...

LAJMET NGA MAQEDONIA
LAJMET NGA KOSOVA
LAJMET NGA SHQIPËRIA
LAJMET NGA BALLKANI
LAJMET NGA BOTA

Këtu do të gjeni të gjitha lajmet nga Shqiperia, Kosova, Maqedonia, Balkani, Kosova Lindore, Plava dhe Gucia, Cameria, Analiza, Reagime, Intervista, History, Poezi, Spor,  te ndryshme, arberia, shqipe, radio internet, televizor, TV, video klipa, albanian news, njohtime, gjendja ne maqedoni, lajmet me te reja, lufta, demonstrata.

Qendra Informative Shqiptare "Liria"